Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Eerste woonwijk op aardwarmte

Geplaatst op 22 jun 2012 , bijgewerkt 22 jun 2012, 07:53

In de Haagse woonwijk Zuidwest worden de huizen binnenkort verwarmd met warm water uit de aarde. De eerste aardwarmtecentrale werd door prins Willem...

In de Haagse woonwijk Zuidwest worden de huizen binnenkort verwarmd met warm water uit de aarde. De eerste aardwarmtecentrale werd door prins Willem-Alexander geopend. In de komende periode worden 350 huizen op het systeem aangesloten.

Hoe werkt het? In de centrale in de wijk wordt water uit de grond opgepompt. Het water dat op 2000 meter diep in de aarde zit is 75 graden. Met die warmte worden de leidingen van de huizen verwarmd. Het afgekoelde water stroomt weer de grond in.

Toch worden er in Nederland nog maar weinig huizen op deze manier verwarmd. De grond is niet overal geschikt en omdat energiebedrijven, gemeenten en woningbouwverenigingen moeten samenwerken, loopt de besluitvorming niet zo vlot.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers