Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Eerste woonwijk op aardwarmte

Geplaatst op 22 jun 2012 , bijgewerkt 22 jun 2012, 07:53

In de Haagse woonwijk Zuidwest worden de huizen binnenkort verwarmd met warm water uit de aarde. De eerste aardwarmtecentrale werd door prins Willem...

In de Haagse woonwijk Zuidwest worden de huizen binnenkort verwarmd met warm water uit de aarde. De eerste aardwarmtecentrale werd door prins Willem-Alexander geopend. In de komende periode worden 350 huizen op het systeem aangesloten.

Hoe werkt het? In de centrale in de wijk wordt water uit de grond opgepompt. Het water dat op 2000 meter diep in de aarde zit is 75 graden. Met die warmte worden de leidingen van de huizen verwarmd. Het afgekoelde water stroomt weer de grond in.

Toch worden er in Nederland nog maar weinig huizen op deze manier verwarmd. De grond is niet overal geschikt en omdat energiebedrijven, gemeenten en woningbouwverenigingen moeten samenwerken, loopt de besluitvorming niet zo vlot.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.