Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

DNB adviseert hypotheek af te lossen

Geplaatst op 28 jun 2012 , bijgewerkt 28 jun 2012, 14:44

Directeur Joanne Kellermann van De Nederlandse Bank (DNB) adviseert mensen – als het even kan – de hypotheek versneld af te lossen. Zij wijst op mog...

Directeur Joanne Kellermann van De Nederlandse Bank (DNB) adviseert mensen – als het even kan – de hypotheek versneld af te lossen. Zij wijst op mogelijke financiële problemen die kunnen voorkomen als mensen na hun pensionering te maken krijgen met onverminderd hoge hypotheeklasten omdat er niet of nauwelijks is afgelost. Als vervolgens het pensioen tegenvalt, de zorgkosten stijgen en huizenprijzen dalen, is de kans groot dat er problemen ontstaan.

Daarom is het verstandig kritisch naar de hypotheek te kijken en nu maatregelen te nemen als dat nodig of verstandig is. Door de hypotheek af te lossen dalen de maandelijkse woonlasten geleidelijk en stijgt het eigen vermogen.

Vereniging Eigen Huis onderschrijft de oproep van DNB-directeur Kellermann en biedt informatie over wanneer het verstandig is een hypotheek extra of versneld af te lossen.

Meer informatie:

Extra aflossen of niet (PDF)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.