Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

DNB adviseert hypotheek af te lossen

Geplaatst op 28 jun 2012 , bijgewerkt 28 jun 2012, 14:44

Directeur Joanne Kellermann van De Nederlandse Bank (DNB) adviseert mensen – als het even kan – de hypotheek versneld af te lossen. Zij wijst op mog...

Directeur Joanne Kellermann van De Nederlandse Bank (DNB) adviseert mensen – als het even kan – de hypotheek versneld af te lossen. Zij wijst op mogelijke financiële problemen die kunnen voorkomen als mensen na hun pensionering te maken krijgen met onverminderd hoge hypotheeklasten omdat er niet of nauwelijks is afgelost. Als vervolgens het pensioen tegenvalt, de zorgkosten stijgen en huizenprijzen dalen, is de kans groot dat er problemen ontstaan.

Daarom is het verstandig kritisch naar de hypotheek te kijken en nu maatregelen te nemen als dat nodig of verstandig is. Door de hypotheek af te lossen dalen de maandelijkse woonlasten geleidelijk en stijgt het eigen vermogen.

Vereniging Eigen Huis onderschrijft de oproep van DNB-directeur Kellermann en biedt informatie over wanneer het verstandig is een hypotheek extra of versneld af te lossen.

Meer informatie:

Extra aflossen of niet (PDF)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers