Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Subsidiepot voor zonnepanelen geopend

Geplaatst op 02 jul 2012 , bijgewerkt 02 jul 2012, 14:10

Consumenten kunnen sinds maandag subsidie aanvragen voor zonnepanelen. Huishoudens kunnen 15% van het aankoopbedrag terugvragen met een maximum van €...

Consumenten kunnen sinds maandag subsidie aanvragen voor zonnepanelen. Huishoudens kunnen 15% van het aankoopbedrag terugvragen met een maximum van € 650.

De subsidiepot van € 22 miljoen is dit jaar nog goed voor meer dan 30.000 aanvragen. Voor 2013 wordt een nieuw budget beschikbaar gesteld. Vanaf 2 juli kan de consument de subsidie aanvragen met zijn DigiD-code via het digitaal loket van Agentschap NL. De financiële tegemoetkoming geldt voor de installatie en de aanschaf van alle onderdelen voor het zonnestroomsysteem, maar niet voor de arbeidskosten. Ook mag de subsidie niet gecombineerd worden met andere regelingen zoals de SDE, SDE+ of regelingen van de gemeente of de provincie.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis van deze subsidie?

Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis: “Wij zijn blij met deze financiële steun voor eigenwoningbezitters. De wijze waarop deze regeling aangekondigd is, verdient alleen niet de schoonheidsprijs. De woningbezitter heeft lang in onduidelijkheid gezeten over de regeling en de ingangsdatum ervan. Ook is de vereniging kritisch over het tijdelijke karakter van de regeling. Wij vinden het belangrijk dat er continuïteit in het stimuleringsbeleid van decentrale energieopwekking (waaronder zonnepanelen) komt.”

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers