Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Subsidiepot voor zonnepanelen geopend

Geplaatst op 02 jul 2012 , bijgewerkt 02 jul 2012, 14:10

Consumenten kunnen sinds maandag subsidie aanvragen voor zonnepanelen. Huishoudens kunnen 15% van het aankoopbedrag terugvragen met een maximum van €...

Consumenten kunnen sinds maandag subsidie aanvragen voor zonnepanelen. Huishoudens kunnen 15% van het aankoopbedrag terugvragen met een maximum van € 650.

De subsidiepot van € 22 miljoen is dit jaar nog goed voor meer dan 30.000 aanvragen. Voor 2013 wordt een nieuw budget beschikbaar gesteld. Vanaf 2 juli kan de consument de subsidie aanvragen met zijn DigiD-code via het digitaal loket van Agentschap NL. De financiële tegemoetkoming geldt voor de installatie en de aanschaf van alle onderdelen voor het zonnestroomsysteem, maar niet voor de arbeidskosten. Ook mag de subsidie niet gecombineerd worden met andere regelingen zoals de SDE, SDE+ of regelingen van de gemeente of de provincie.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis van deze subsidie?

Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis: “Wij zijn blij met deze financiële steun voor eigenwoningbezitters. De wijze waarop deze regeling aangekondigd is, verdient alleen niet de schoonheidsprijs. De woningbezitter heeft lang in onduidelijkheid gezeten over de regeling en de ingangsdatum ervan. Ook is de vereniging kritisch over het tijdelijke karakter van de regeling. Wij vinden het belangrijk dat er continuïteit in het stimuleringsbeleid van decentrale energieopwekking (waaronder zonnepanelen) komt.”

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.