Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Wettelijke regels incassokosten ingevoerd

Geplaatst op 08 jul 2012 , bijgewerkt 08 jul 2012, 22:00

De wettelijke regels voor incassokosten zijn met ingang van deze maand ingevoerd. De regels gelden alleen voor achterstallige rekeningen va...

De wettelijke regels voor incassokosten zijn met ingang van deze maand ingevoerd. De regels gelden alleen voor achterstallige rekeningen van na 1 juli 2012.

Voordat schuldeisers incassokosten mogen berekenen, moeten zij eerst een aanmaning versturen. Hierna heeft de consument veertien dagen de tijd om de rekening te voldoen. Als de nota niet binnen dat tijdsbestek wordt betaald, worden vervolgens ook incassokosten berekend. Hiervoor gelden vaste, maximale percentages.

Vaste percentages

Over de eerste € 2.500 van een rekening mag maximaal 15% aan incassokosten worden berekend. Over de volgende € 2.500 is dat 10%. Op een volgende schuld van € 5.000 of  € 190.000 bedraagt het percentage maximaal respectievelijk 5% en 1%. Bedraagt de rekening meer dan € 190.000, dan mogen de incassokosten niet hoger zijn dan 0,5% van het verschuldigde bedrag.

Incassokosten mogen in geen geval hoger uitvallen dan € 6.775. Wel geldt voor alle achterstallige rekeningen dat de incassokosten na een aanmaning minimaal € 40 bedragen. Naast incassokosten mogen schuldeisers geen andere kosten rekenen.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.