Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Tijdelijke verhuur eenvoudiger

Geplaatst op 16 jul 2012 , bijgewerkt 16 jul 2012, 12:00

De regels rond tijdelijke verhuur worden vereenvoudigd. Het voorstel van minister Spies van Binnenlandse Zaken om hiertoe de Leegstandswet te wijzig...

De regels rond tijdelijke verhuur worden vereenvoudigd. Het voorstel van minister Spies van Binnenlandse Zaken om hiertoe de Leegstandswet te wijzigen ligt nu bij de Raad van State voor advies.

Voor tijdelijke verhuur geldt straks geen maximum huurprijs meer op basis van het woningwaarderingsstelsel. Gemeenten mogen daarbij geen aanvullende eisen meer stellen die niet in de wet staan als een huiseigenaar een verhuurvergunning aanvraagt. Ook kan hetzelfde pand meerdere malen worden verhuurd.

Verhuurtermijn

Huurwoningen die zijn bestemd voor sloop of renovatie kunnen na de wetswijziging maximaal zeven jaar worden verhuurd op basis van de Leegstandswet. Nu is dat nog vijf jaar. De maximale verhuurtermijn van koopwoning blijft vooralsnog wel vijf jaar.

Bij verhuur aan de hand van de Leegstandswet geldt niet de gebruikelijk huurbescherming. Als het huurcontract eindigt, moet de huurder de woning verlaten. De huiseigenaar en de bank hebben zo de garantie dat de woning na verkoop leeg kan worden opgeleverd.

Lees meer in het dossier Tijdelijke Verhuur

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.