Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Bewakingscamera’s beter benutten voor opsporing

Geplaatst op 17 jul 2012 , bijgewerkt 17 jul 2012, 08:28

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie vindt dat bewakingscamera’s efficiënter moeten kunnen worden benut om bijvoorbeeld winkeldiev...

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie vindt dat bewakingscamera’s efficiënter moeten kunnen worden benut om bijvoorbeeld winkeldieven, inbrekers of overvallers op te pakken. Hij wil het gebruik van camerabeelden van particulieren en bedrijven voor opsporingsdoeleinden verruimen.

Hoe sneller politie en justitie over beelden beschikken, hoe groter de kans dat criminelen worden aangehouden. Momenteel is er nog een omslachtige procedure nodig voordat de camerabeelden mogen worden getoond. Het kabinet vindt dat burgers en bedrijven onder voorwaarden zelf beelden van bewakingscamera’s op internet mogen zetten. Het wetsvoorstel wordt voor advies aan de Raad van State gestuurd.

Vereniging Eigen Huis startte in juni 2011 de veelbesproken actie 'Zet inbrekers te kijk', met de bedoeling beeldmateriaal van inbrekers online te plaatsen. De vereniging begon deze actie om een bijdrage te kunnen leveren aan de opsporing van dieven en om de maatschappelijke discussie te starten over het wel of niet mogen plaatsen van beelden. En die maatschappelijke discussie kwam er volop. Vanuit de achterban van Vereniging Eigen Huis was er massale steun om inbrekers online te zetten.

Zie ook:

Blog van Rob Mulder: 'Op pad met een inbreker'
Video: 'Op stap met een ex-inbreker'
Persbericht: 'Misdrijfwebsite is prima idee'

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.