Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Hypotheekrente dit jaar gedaald

Geplaatst op 27 jul 2012 , bijgewerkt 27 jul 2012, 12:37

De hypotheekrente is sinds het begin van dit jaar geleidelijk gedaald, meldt De Nederlandsche Bank (DNB). Het gaat om een daling van ongeveer 0,2%-pu...

De hypotheekrente is sinds het begin van dit jaar geleidelijk gedaald, meldt De Nederlandsche Bank (DNB). Het gaat om een daling van ongeveer 0,2%-punt.

Vereniging Eigen Huis bevestigt deze daling, maar merkt op dat de hypotheekrente voor de veel gebruikte rentevaste periode van 10 jaar niet of nauwelijks is gedaald. En voor 20 jaar rentevast is het percentage recent zelfs licht gestegen.

Zoals de DNB ook opmerkt doet de daling zich vooral voor bij de rentevaste periodes tot en met 5 jaar. Voor de variabele rente is de daling het grootst: gemiddeld 0,4%-punt.

De keerzijde van deze rentedaling is dat de rente die u van banken ontvangt op spaartegoeden ook is gedaald.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.