Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Hypotheekrente dit jaar gedaald

Geplaatst op 27 jul 2012 , bijgewerkt 27 jul 2012, 12:37

De hypotheekrente is sinds het begin van dit jaar geleidelijk gedaald, meldt De Nederlandsche Bank (DNB). Het gaat om een daling van ongeveer 0,2%-pu...

De hypotheekrente is sinds het begin van dit jaar geleidelijk gedaald, meldt De Nederlandsche Bank (DNB). Het gaat om een daling van ongeveer 0,2%-punt.

Vereniging Eigen Huis bevestigt deze daling, maar merkt op dat de hypotheekrente voor de veel gebruikte rentevaste periode van 10 jaar niet of nauwelijks is gedaald. En voor 20 jaar rentevast is het percentage recent zelfs licht gestegen.

Zoals de DNB ook opmerkt doet de daling zich vooral voor bij de rentevaste periodes tot en met 5 jaar. Voor de variabele rente is de daling het grootst: gemiddeld 0,4%-punt.

De keerzijde van deze rentedaling is dat de rente die u van banken ontvangt op spaartegoeden ook is gedaald.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers