Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Woekerpolis laat consument koud

Geplaatst op 30 jul 2012 , bijgewerkt 30 jul 2012, 10:49

Afnemers van een te dure beleggingsverzekering reageren nauwelijks op berichten van de betrokken verzekeraars om de polis aan te passen. Dit meldt de...

Afnemers van een te dure beleggingsverzekering reageren nauwelijks op berichten van de betrokken verzekeraars om de polis aan te passen. Dit meldt de Telegraaf. Een zorgelijke ontwikkeling, vindt Vereniging Eigen Huis.

Verzekeraars die zogenoemde woekerpolissen aan de man brachten nemen na druk van Stichting Verliespolis en de politiek maatregelen om hun klanten met een te dure beleggingsverzekering toch aan een hoger eindkapitaal te helpen. Zo berekenen zij voortaan lagere kosten of bieden een gratis overstap aan naar goedkopere beleggingsfondsen of een ander financieel product dat beter bij de klant past. Vaak wordt dan het overlijdensrisicodeel losgekoppeld van de verzekering.

Kom in actie

Vereniging Eigen Huis drong hard aan op deze maatregelen, maar wijst er nadrukkelijk op dat afnemers van woekerpolissen wel op de aanbiedingen van de verzekeraars moeten reageren om hun eigen situatie te verbeteren. "Kom in daarom in actie", zegt Erik Alink, financieel specialist bij Vereniging Eigen Huis. "Bekijk eventueel samen met een adviseur uw mogelijkheden. Dan kunt u uw eindkapitaal vaak fors verhogen."

Lees meer in het Dossier Beleggingsverzekeringen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.