Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Woekerpolis laat consument koud

Geplaatst op 30 jul 2012 , bijgewerkt 30 jul 2012, 10:49

Afnemers van een te dure beleggingsverzekering reageren nauwelijks op berichten van de betrokken verzekeraars om de polis aan te passen. Dit meldt de...

Afnemers van een te dure beleggingsverzekering reageren nauwelijks op berichten van de betrokken verzekeraars om de polis aan te passen. Dit meldt de Telegraaf. Een zorgelijke ontwikkeling, vindt Vereniging Eigen Huis.

Verzekeraars die zogenoemde woekerpolissen aan de man brachten nemen na druk van Stichting Verliespolis en de politiek maatregelen om hun klanten met een te dure beleggingsverzekering toch aan een hoger eindkapitaal te helpen. Zo berekenen zij voortaan lagere kosten of bieden een gratis overstap aan naar goedkopere beleggingsfondsen of een ander financieel product dat beter bij de klant past. Vaak wordt dan het overlijdensrisicodeel losgekoppeld van de verzekering.

Kom in actie

Vereniging Eigen Huis drong hard aan op deze maatregelen, maar wijst er nadrukkelijk op dat afnemers van woekerpolissen wel op de aanbiedingen van de verzekeraars moeten reageren om hun eigen situatie te verbeteren. "Kom in daarom in actie", zegt Erik Alink, financieel specialist bij Vereniging Eigen Huis. "Bekijk eventueel samen met een adviseur uw mogelijkheden. Dan kunt u uw eindkapitaal vaak fors verhogen."

Lees meer in het Dossier Beleggingsverzekeringen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers