Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Einde van gloeilamp nabij

Geplaatst op 15 aug 2012 , bijgewerkt 15 aug 2012, 13:23

Vanaf 1 september mogen winkeliers geen gloeilampen meer inkopen. De huidige voorraad mag nog wel worden verkocht aan consumenten. Sinds dri...

Vanaf 1 september mogen winkeliers geen gloeilampen meer inkopen. De huidige voorraad mag nog wel worden verkocht aan consumenten.

Sinds drie jaar is de inkoop van matte gloeilampen al verboden, vorig jaar werd daar ook de gloeilamp van 60 watt of meer aan toegevoegd. Op deze manier faseert de Europese Commissie de energieverslindende peertjes uit. Niet alleen in Nederland wordt de gloeilamp uit het straatbeeld verbannen, ook in de rest van Europa.

Het verbod geldt alleen op verlichting voor huishoudelijk gebruik. Lampjes voor naaimachines, koelkasten en andere apparaten blijven gewoon te koop.

Lees meer over energie besparen in huis

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden