Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Bewoners sneller naar buurtbemiddelaar

Geplaatst op 29 aug 2012 , bijgewerkt 29 aug 2012, 14:05

Burenruzies zijn goed op te lossen met buurtbemiddeling. Het oplossingspercentage blijkt jaar na jaar onverminderd hoog. Bemiddelaars lossen  tw...

Burenruzies zijn goed op te lossen met buurtbemiddeling. Het oplossingspercentage blijkt jaar na jaar onverminderd hoog. Bemiddelaars lossen  tweederde van de burenruzies op.  Dit blijkt uit cijfers van het Centrum voor Criminaliteitsbestrijding.

Zaken die met buurtbemiddeling worden beslecht zijn onder andere geluidsoverlast (27%), tuin- en grondgeschillen (10%) en geluidsoverlast van apparatuur (9%). Buurtbemiddelaars worden vooral ingeschakeld door politie en woningcorporaties, maar steeds meer consumenten weten zelf de weg naar deze hulpverlening te vinden. In 2007 kwam 23% van de aanmeldingen direct van bewoners, in 2011 is dit percentage gegroeid naar 32%.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.