Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Veel belangstelling voor Meldpunt VvE

Geplaatst op 13 sep 2012 , bijgewerkt 13 sep 2012, 09:58

Vereniging Eigen Huis heeft sinds de opening vorige week van het Meldpunt VvE maar liefst 260 meldingen binnengekregen. Appartementseigenaren kunnen ...

Vereniging Eigen Huis heeft sinds de opening vorige week van het Meldpunt VvE maar liefst 260 meldingen binnengekregen. Appartementseigenaren kunnen via het Meldpunt VvE hun slechte ervaringen met beheerders van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) melden. 

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt dat de helft van 522 ondervraagde appartementseigenaren ontevreden is over hun VvE-beheerder. Een VvE kan de administratie en het onderhoud uitbesteden aan een beheerder, zodat deze zaken goed en professioneel worden geregeld. Uit de 260 meldingen blijkt dat VvE-beheerders deze beloftes vaak niet waarmaken.

Diefstal

De binnengekomen meldingen liegen er niet om. Appartementseigenaren klagen vooral over een slechte administratie en belabberde communicatie tussen beheerders en VvE’s. Zo zegt iemand: "De medewerkers van het beheerbedrijf reageren nooit op verzoeken om contact. Ik bereik hooguit één van de dames van de receptie." Een ander windt er ook geen doekjes om: "De beheerder maakt onderhandse afspraken met aannemers. Zonder dat de VvE hierin wordt gekend." Er is zelfs een beheerder die wordt verdacht van diefstal: "De eigenaar van het beheerkantoor heeft het geld van meerdere VvE’s achterover gedrukt. Ook het spaargeld van mijn VvE. Bovendien laat hij al meer dan een jaar niets van zich horen."

Vereniging Eigen Huis is geschrokken van de hoeveelheid reacties en de ernst ervan. Het meldpunt staat nog open voor nieuwe meldingen.

 www.eigenhuis.nl/vvemeldpunt


Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers