Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Over 10 jaar helft energie duurzaam'

Geplaatst op 17 sep 2012 , bijgewerkt 17 sep 2012, 09:05

Nederlanders zijn ambitieus over duurzame energie. Uit onderzoek van Eneco blijkt dat ruim 2/3 wil dat de helft van alle energie over 10 jaar duurza...

Nederlanders zijn ambitieus over duurzame energie. Uit onderzoek van Eneco blijkt dat ruim 2/3 wil dat de helft van alle energie over 10 jaar duurzaam wordt opgewekt. Een vooruitstrevende gedachte, aangezien Nederland grote moeite heeft om het doel van 14 % duurzame energie te behalen.

Het onderzoek voor het energiebedrijf werd uitgevoerd door Ipsos Synovate. Er werden 1.105 mensen ondervraagd.

Huishoudens moedigen niet alleen het opwekken van duurzame energie aan, maar zijn ook een voorstander van zonnepanelen. Ruim de helft van alle Nederlanders wil namelijk zonnepanelen op het dak, zelfs als dit tot een lichte stijging van de energierekening leidt.

Uit een eerder ledenonderzoek van Vereniging Eigen Huis komt naar voren dat 68 % van de woningbezitters belangstelling heeft voor zonnepanelen. De 2 onderzoeken zijn niet helemaal met elkaar te vergelijken, omdat in het onderzoek voor Eneco ook huurders zijn ondervraagd.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers