Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Over 10 jaar helft energie duurzaam'

Geplaatst op 17 sep 2012 , bijgewerkt 17 sep 2012, 09:05

Nederlanders zijn ambitieus over duurzame energie. Uit onderzoek van Eneco blijkt dat ruim 2/3 wil dat de helft van alle energie over 10 jaar duurza...

Nederlanders zijn ambitieus over duurzame energie. Uit onderzoek van Eneco blijkt dat ruim 2/3 wil dat de helft van alle energie over 10 jaar duurzaam wordt opgewekt. Een vooruitstrevende gedachte, aangezien Nederland grote moeite heeft om het doel van 14 % duurzame energie te behalen.

Het onderzoek voor het energiebedrijf werd uitgevoerd door Ipsos Synovate. Er werden 1.105 mensen ondervraagd.

Huishoudens moedigen niet alleen het opwekken van duurzame energie aan, maar zijn ook een voorstander van zonnepanelen. Ruim de helft van alle Nederlanders wil namelijk zonnepanelen op het dak, zelfs als dit tot een lichte stijging van de energierekening leidt.

Uit een eerder ledenonderzoek van Vereniging Eigen Huis komt naar voren dat 68 % van de woningbezitters belangstelling heeft voor zonnepanelen. De 2 onderzoeken zijn niet helemaal met elkaar te vergelijken, omdat in het onderzoek voor Eneco ook huurders zijn ondervraagd.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.