Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Warmtewet moet consumentvriendelijker

Geplaatst op 03 okt 2012 , bijgewerkt 03 okt 2012, 14:00

Maar liefst 600.000 huishoudens bestalen al jaren te veel voor stads- en blokverwarming. Tegelijkertijd wordt er al sinds 2003 gewerkt aan een Warmte...

Maar liefst 600.000 huishoudens bestalen al jaren te veel voor stads- en blokverwarming. Tegelijkertijd wordt er al sinds 2003 gewerkt aan een Warmtewet die deze consumenten moet beschermen tegen te hoge prijzen. Morgen wordt het wetsvoorstel voor de Warmtewet in de Tweede Kamer besproken.

Vereniging Eigen Huis vindt dat de consumentenbescherming in het wetsvoorstel ernstig tekortschiet. Uit een eerder onderzoek van het Centrum voor Energievraagstukken en TNO blijkt namelijk dat consumentenbescherming alleen mogelijk is als er inzicht is in de werkelijke kosten van alle warmteprojecten. Dat inzicht is er niet. Omdat consumenten met stadsverwarming aan hun leverancier zijn gebonden en er dus sprake is van een monopoliepositie, moeten deze kosten openbaar zijn.

Vereniging Eigen Huis volgt het debat over de Warmtewet op de voet.

Lees meer over de Warmtewet:

Persbericht 6 december 2011 - Warmtewet zet consumenten in de kou
Persbericht 22 augustus 2011 - Stadsverwarming nog duurder door Warmtewet

 

 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.