Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Vereenvoudig regels voor opwekken duurzame energie'

Geplaatst op 10 okt 2012 , bijgewerkt 10 okt 2012, 11:20

‘Vereenvoudig de regelgeving en een doorbraak voor het zelf produceren van energie voor eigen gebruik ligt voor het grijpen.’ Dit schrijft de Duurzam...

‘Vereenvoudig de regelgeving en een doorbraak voor het zelf produceren van energie voor eigen gebruik ligt voor het grijpen.’ Dit schrijft de Duurzame  Energie-koepel, een samenwerking van burgers, bedrijfsleven en overheid, in een brief aan de Tweede Kamer.

De boodschap in de brief is duidelijk. ‘Maak een concrete stap naar een stabiel en duurzaam energiebeleid. Maak het voor alle huishoudens mogelijk om duurzame energie te produceren voor eigen gebruik.’ Momenteel is dat alleen mogelijk voor huiseigenaars die kunnen investeren in zonnestroomsystemen op het eigen dak. Als de wet- en regelgeving iets wordt aangepast, is dit volgens de Duurzame Energie-koepel voor alle huishoudens mogelijk. Flatbewoners en kunnen dan ook eindelijk zelf energie opwekken.

De brief is ondertekend door veertien organisaties die decentraal energie opwekken al lange tijd een warm hart toedragen, waaronder onder andere; Vereniging Eigen Huis, Stichting Natuur en Milieu, Federatie e-Decentraal en de HIER Klimaatcampagne.

Meer informatie over de Duurzame Energie-koepel leest u hier.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.