Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Vereenvoudig regels voor opwekken duurzame energie'

Geplaatst op 10 okt 2012 , bijgewerkt 10 okt 2012, 11:20

‘Vereenvoudig de regelgeving en een doorbraak voor het zelf produceren van energie voor eigen gebruik ligt voor het grijpen.’ Dit schrijft de Duurzam...

‘Vereenvoudig de regelgeving en een doorbraak voor het zelf produceren van energie voor eigen gebruik ligt voor het grijpen.’ Dit schrijft de Duurzame  Energie-koepel, een samenwerking van burgers, bedrijfsleven en overheid, in een brief aan de Tweede Kamer.

De boodschap in de brief is duidelijk. ‘Maak een concrete stap naar een stabiel en duurzaam energiebeleid. Maak het voor alle huishoudens mogelijk om duurzame energie te produceren voor eigen gebruik.’ Momenteel is dat alleen mogelijk voor huiseigenaars die kunnen investeren in zonnestroomsystemen op het eigen dak. Als de wet- en regelgeving iets wordt aangepast, is dit volgens de Duurzame Energie-koepel voor alle huishoudens mogelijk. Flatbewoners en kunnen dan ook eindelijk zelf energie opwekken.

De brief is ondertekend door veertien organisaties die decentraal energie opwekken al lange tijd een warm hart toedragen, waaronder onder andere; Vereniging Eigen Huis, Stichting Natuur en Milieu, Federatie e-Decentraal en de HIER Klimaatcampagne.

Meer informatie over de Duurzame Energie-koepel leest u hier.

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media