Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Angst voor energierekening

Geplaatst op 16 okt 2012 , bijgewerkt 16 okt 2012, 14:19

Door de stijgende energiekosten verwacht één op de vijf huishoudens op andere uitgaven te moeten bezuinigen. Net zo’n hoog percentage vraagt zich af ...

Door de stijgende energiekosten verwacht één op de vijf huishoudens op andere uitgaven te moeten bezuinigen. Net zo’n hoog percentage vraagt zich af of hij zijn energierekening in de toekomst nog kan blijven betalen. Dit blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal.

Ruim 40% van de 1.038 ondervraagde huishoudens weet niet of ze aan het einde van het jaar moeten bijbetalen of geld terugkrijgen. Meer dan driekwart van de ondervraagden (81%) geeft aan serieus werk te willen maken van energiebesparing. Bijvoorbeeld door minder warm water te gebruiken of zuinigere apparaten te kopen.

Van 15 tot 21 oktober organiseert Milieu Centraal samen met onder andere Vereniging Eigen Huis en de Woonbond de Week van de Energierekening.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers