Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Verhuizer behoudt NHG in 2013

Geplaatst op 09 nov 2012 , bijgewerkt 09 nov 2012, 10:32

Huizenbezitters met een spaar- of aflossingsvrije hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hoeven na de jaarwisseling niet verplicht af te lo...

Huizenbezitters met een spaar- of aflossingsvrije hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hoeven na de jaarwisseling niet verplicht af te lossen als ze willen verhuizen. Hun huidige hypotheek kunnen ze meenemen naar de volgende woning, zo maakte minister van Wonen Stef Blok (VVD) bekend.

Vanaf 1 januari 2013 is NHG alleen beschikbaar voor annuïtaire hypotheken met verplichte aflossing. Vereniging Eigen Huis was bijzonder ontstemd over de maatregel, die verhuizende NHG-klanten honderden euro's extra per maand zou kosten. De vereniging is blij dat dit voornemen is ingetrokken.

Lees ook: Bij verhuizing aflossing NHG-hypotheek toch verplicht (persbericht Vereniging Eigen Huis)
Lees ook: Stel verplichte aflossing één jaar uit (persbericht Vereniging Eigen Huis)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.