Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Starterslening blijft bestaan

Geplaatst op 16 nov 2012 , bijgewerkt 16 nov 2012, 14:56

De Starterslening blijft komend jaar bestaan. Dit maakte minister van Wonen Stef Blok bekend. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nede...

De Starterslening blijft komend jaar bestaan. Dit maakte minister van Wonen Stef Blok bekend.

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn), de uitvoerende instantie van de Startersleningen, kondigde vorige maand aan geen nieuwe aanvragen in behandeling te kunnen nemen vanwege onduidelijkheden in het nieuwe Belastingplan. Zo zou de Starterslening niet meer fiscaal aftrekbaar zijn.

Uitzondering

Volgens de plannen van het nieuwe kabinet komen per 1 januari 2013 alleen annuïtaire hypotheken in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Bij Startersleningen hoeft pas vanaf het vierde jaar te worden afgelost. Blok trekt € 20 miljoen uit om een uitzondering te maken voor Startersleningen. De SVn overlegt nu met Den Haag over de nadere invulling ervan.

Positief signaal

De SVn is opgelucht over de maatregel en hoopt dat hiermee veel onzekerheid bij starters op de woningmarkt is weggenomen. Ook Vereniging Eigen Huis is blij dat de minister van Wonen snel heeft gehandeld en de onduidelijkheid die bestond heeft weggenomen, zodat de Starterslening vanaf nu weer kan worden verstrekt. De afgelopen dagen ontving het stimuleringsfonds zo'n 400 aanvragen voor Startersleningen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers