Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Starterslening blijft bestaan

Geplaatst op 16 nov 2012 , bijgewerkt 16 nov 2012, 14:56

De Starterslening blijft komend jaar bestaan. Dit maakte minister van Wonen Stef Blok bekend. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nede...

De Starterslening blijft komend jaar bestaan. Dit maakte minister van Wonen Stef Blok bekend.

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn), de uitvoerende instantie van de Startersleningen, kondigde vorige maand aan geen nieuwe aanvragen in behandeling te kunnen nemen vanwege onduidelijkheden in het nieuwe Belastingplan. Zo zou de Starterslening niet meer fiscaal aftrekbaar zijn.

Uitzondering

Volgens de plannen van het nieuwe kabinet komen per 1 januari 2013 alleen annuïtaire hypotheken in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Bij Startersleningen hoeft pas vanaf het vierde jaar te worden afgelost. Blok trekt € 20 miljoen uit om een uitzondering te maken voor Startersleningen. De SVn overlegt nu met Den Haag over de nadere invulling ervan.

Positief signaal

De SVn is opgelucht over de maatregel en hoopt dat hiermee veel onzekerheid bij starters op de woningmarkt is weggenomen. Ook Vereniging Eigen Huis is blij dat de minister van Wonen snel heeft gehandeld en de onduidelijkheid die bestond heeft weggenomen, zodat de Starterslening vanaf nu weer kan worden verstrekt. De afgelopen dagen ontving het stimuleringsfonds zo'n 400 aanvragen voor Startersleningen.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.