Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Slimme meter kosteloos bij aanschaf zonnepanelen

Geplaatst op 19 nov 2012 , bijgewerkt 19 nov 2012, 12:05

Wie zonnepanelen aanschaft, krijgt sinds kort kosteloos een slimme meter van zijn netbeheerder. Als u zonne-energie opwekt, is het soms noodzakeli...

Wie zonnepanelen aanschaft, krijgt sinds kort kosteloos een slimme meter van zijn netbeheerder.

Als u zonne-energie opwekt, is het soms noodzakelijk om een slimme meter te laten installeren. Sinds kort bieden alle netbeheerders aan om deze meter in dat geval kosteloos te installeren. Voorheen werd hiervoor ruim 70 euro gerekend. De meter wordt alleen gratis geplaatst als u uw zonnepanelen heeft aangemeld via www.energieleveren.nl.

Dat de slimme meters kosteloos geplaatst worden, vindt Vereniging Eigen Huis een goed initiatief. Dat de procedures van de netwerkbedrijven sterk verschillen van elkaar is echter een verbeterpunt. Een aantal netwerkbedrijven checkt of de huidige meter geschikt is en een aantal doet dit niet. Een andere netbeheerder plaatst zelfs standaard een slimme meter; ongeacht of dit nodig is! Sommige netwerkbedrijven laten de klanten zelfs eerst betalen voor de meter en storten dit bedrag pas na het plaatsen en aanmelden van de zonnepanelen terug. De vereniging vindt dat het tijd is voor een eenduidige procedure bij alle netbeheerders.

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media