Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Slimme meter kosteloos bij aanschaf zonnepanelen

Geplaatst op 19 nov 2012 , bijgewerkt 19 nov 2012, 12:05

Wie zonnepanelen aanschaft, krijgt sinds kort kosteloos een slimme meter van zijn netbeheerder. Als u zonne-energie opwekt, is het soms noodzakeli...

Wie zonnepanelen aanschaft, krijgt sinds kort kosteloos een slimme meter van zijn netbeheerder.

Als u zonne-energie opwekt, is het soms noodzakelijk om een slimme meter te laten installeren. Sinds kort bieden alle netbeheerders aan om deze meter in dat geval kosteloos te installeren. Voorheen werd hiervoor ruim 70 euro gerekend. De meter wordt alleen gratis geplaatst als u uw zonnepanelen heeft aangemeld via www.energieleveren.nl.

Dat de slimme meters kosteloos geplaatst worden, vindt Vereniging Eigen Huis een goed initiatief. Dat de procedures van de netwerkbedrijven sterk verschillen van elkaar is echter een verbeterpunt. Een aantal netwerkbedrijven checkt of de huidige meter geschikt is en een aantal doet dit niet. Een andere netbeheerder plaatst zelfs standaard een slimme meter; ongeacht of dit nodig is! Sommige netwerkbedrijven laten de klanten zelfs eerst betalen voor de meter en storten dit bedrag pas na het plaatsen en aanmelden van de zonnepanelen terug. De vereniging vindt dat het tijd is voor een eenduidige procedure bij alle netbeheerders.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.