Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Sanctie energielabel voorlopig van de baan

Geplaatst op 20 nov 2012 , bijgewerkt 20 nov 2012, 16:23

De buitensporige sanctie op het ontbreken van een energielabel is voorlopig van de baan. Vereniging Eigen Huis is blij dat de regering alternatieven...

De buitensporige sanctie op het ontbreken van een energielabel is voorlopig van de baan. Vereniging Eigen Huis is blij dat de regering alternatieven moet onderzoeken.

Vanmiddag is in de Tweede Kamer een aantal belangrijke moties aangenomen. De moties dragen de regering op om nu serieus onderzoek te gaan doen naar alternatieven voor een sanctie op het niet hebben van een energielabel.

Het voorstel dat de regering had ingediend ging uit van een blokkering van de overdracht van een woning door de notaris indien de verkoper had verzuimd om een label op te stellen. Een buitenproportionele maatregel, zo vindt vereniging Eigen Huis. De aangenomen moties geven de regering opdracht om te onderzoeken of er minder zware sancties mogelijk zijn en of met een eenvoudigere systematiek het label kan worden opgesteld. Dit moet met zo min mogelijk bureaucratische rompslomp gepaard gaan.

Vereniging Eigen Huis heeft nadrukkelijk gepleit om niet in te stemmen met de voorgestelde buitensporige sanctie. Het doel van een energielabel moet voorop staan, te weten energiebewustzijn en energiebesparing. De kwaliteit van de huidige labelsystematiek laat ook nog steeds te wensen over. Vereniging Eigen Huis is dus blij dat alternatieven nu echt serieus overwogen moeten worden.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers