Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Sanctie energielabel voorlopig van de baan

Geplaatst op 20 nov 2012 , bijgewerkt 20 nov 2012, 16:23

De buitensporige sanctie op het ontbreken van een energielabel is voorlopig van de baan. Vereniging Eigen Huis is blij dat de regering alternatieven...

De buitensporige sanctie op het ontbreken van een energielabel is voorlopig van de baan. Vereniging Eigen Huis is blij dat de regering alternatieven moet onderzoeken.

Vanmiddag is in de Tweede Kamer een aantal belangrijke moties aangenomen. De moties dragen de regering op om nu serieus onderzoek te gaan doen naar alternatieven voor een sanctie op het niet hebben van een energielabel.

Het voorstel dat de regering had ingediend ging uit van een blokkering van de overdracht van een woning door de notaris indien de verkoper had verzuimd om een label op te stellen. Een buitenproportionele maatregel, zo vindt vereniging Eigen Huis. De aangenomen moties geven de regering opdracht om te onderzoeken of er minder zware sancties mogelijk zijn en of met een eenvoudigere systematiek het label kan worden opgesteld. Dit moet met zo min mogelijk bureaucratische rompslomp gepaard gaan.

Vereniging Eigen Huis heeft nadrukkelijk gepleit om niet in te stemmen met de voorgestelde buitensporige sanctie. Het doel van een energielabel moet voorop staan, te weten energiebewustzijn en energiebesparing. De kwaliteit van de huidige labelsystematiek laat ook nog steeds te wensen over. Vereniging Eigen Huis is dus blij dat alternatieven nu echt serieus overwogen moeten worden.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.