Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Politie gaat betere service bieden

Geplaatst op 22 nov 2012 , bijgewerkt 22 nov 2012, 13:53

Mensen die slachtoffer zijn geworden van een misdrijf mogen binnenkort betere service van de politie verwachten. Dit schrijft minister van Veiligheid...

Mensen die slachtoffer zijn geworden van een misdrijf mogen binnenkort betere service van de politie verwachten. Dit schrijft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) in een Kamerbrief.

Wie aangifte doet van een woninginbraak, moet binnen twee weken horen wat met zijn aangifte wordt gedaan. Die aanpassing wordt met ingang van volgend jaar al van kracht. Vanaf 2014 moet dit ook gelden bij een aangifte van een overval of een straatroof.

Bureau of thuis

Het moet allemaal een stuk makkelijker, volgens Opstelten. Zo wil hij dat mensen 24 uur per dag aangifte kunnen doen bij de politie. In het telefoongesprek moet dan worden bepaald of de aangifte via internet, telefonisch, op het bureau of thuis wordt opgenomen. Dat laatste kan worden gedaan bij misdrijven die veel impact hebben, zoals verkrachtingen.

Vertrouwen

Uit een rapport van de Inspectie Veiligheid en Justitie bleek dat mensen die aangifte deden, slecht werden geïnformeerd en niet wisten waar ze terecht konden. Ook waren er grote verschillen tussen korpsen. Burgers en ondernemers moeten er volgens Opstelten op kunnen vertrouwen dat er iets met hun aangifte wordt gedaan. Ook moet snel duidelijk worden als vervolging niet mogelijk is.

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers