Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Verhoging griffierechten van de baan

Geplaatst op 29 nov 2012 , bijgewerkt 29 nov 2012, 11:28

Het plan om de griffierechten fors te verhogen, is definitief van de baan. Kabinet Rutte II heeft aangegeven het wetsvoorstel in te trekken. Griffie...

Het plan om de griffierechten fors te verhogen, is definitief van de baan. Kabinet Rutte II heeft aangegeven het wetsvoorstel in te trekken. Griffierechten zijn de kosten die u moet betalen voor het starten van een procedure bij de rechter. Hogere griffierechten zouden de toegang tot de rechter beperken. Vooral in WOZ-procedures waar het financiële belang relatief laag is.

Door intrekking van het wetsvoorstel worden de griffierechten in 2013 zoals gebruikelijk alleen verhoogd met een jaarlijkse indexering.

Lees eerdere berichtgeving over griffierechten

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers