Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Verhoging griffierechten van de baan

Geplaatst op 29 nov 2012 , bijgewerkt 29 nov 2012, 11:28

Het plan om de griffierechten fors te verhogen, is definitief van de baan. Kabinet Rutte II heeft aangegeven het wetsvoorstel in te trekken. Griffie...

Het plan om de griffierechten fors te verhogen, is definitief van de baan. Kabinet Rutte II heeft aangegeven het wetsvoorstel in te trekken. Griffierechten zijn de kosten die u moet betalen voor het starten van een procedure bij de rechter. Hogere griffierechten zouden de toegang tot de rechter beperken. Vooral in WOZ-procedures waar het financiƫle belang relatief laag is.

Door intrekking van het wetsvoorstel worden de griffierechten in 2013 zoals gebruikelijk alleen verhoogd met een jaarlijkse indexering.

Lees eerdere berichtgeving over griffierechten

 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.