Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Subsidiepot zonnepanelen weer gevuld

Geplaatst op 04 dec 2012 , bijgewerkt 04 dec 2012, 11:37

De landelijke subsidiepot voor de aanschaf van zonnepanelen is voor dit jaar leeg. Huiseigenaren die in de laatste dagen van het jaar een volledige ...

De landelijke subsidiepot voor de aanschaf van zonnepanelen is voor dit jaar leeg. Huiseigenaren die in de laatste dagen van het jaar een volledige subsidieaanvraag indienen en buiten het budget van 2012 vallen, krijgen subsidie uit de pot voor 2013. Deze aanvragers ontvangen in 2013 een reactie op de subsidieaanvraag.  In 2012 was er € 22 miljoen beschikbaar gesteld, in 2013 wordt dit bedrag naar verwachting met € 8 miljoen verhoogd.

Subsidie aanvragen

Sinds 2 juli 2012 kunt u landelijke subsidie krijgen voor de aanschaf van zonnepanelen. Het gaat om 15% van het aankoopbedrag met een maximum van € 650. De subsidie geldt voor de installatie en de aanschaf van alle onderdelen voor het zonnestroomsysteem, maar niet voor arbeidskosten. De subsidie mag niet worden gecombineerd met andere regelingen zoals subsidies van gemeente of de provincie. U kunt de subsidie aanvragen met uw DigiD-inlogcode via het digitaal loket van Agentschap NL.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers