Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Verhuizing liefst binnen provincie

Geplaatst op 11 dec 2012 , bijgewerkt 11 dec 2012, 12:54

Nederlanders verhuizen het liefst binnen hun eigen provincie. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Slechts 41,5% van al...

Nederlanders verhuizen het liefst binnen hun eigen provincie. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Slechts 41,5% van alle verhuizingen vindt plaats tussen twee provincies. 

In 2011 verhuisden maar liefst 593.700 mensen in Nederland. In totaal 347.000 mensen (58,5%) deden dat binnen dezelfde provincie. Vooral mensen uit Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg zijn honkvast. Zuid-Hollanders spannen absoluut de kroon met ruim 70% van de verhuizingen binnen de provinciegrenzen. Bewoners van Noord-Brabant en Limburg volgen met respectievelijk 64 en 67,7%.

Flevoland

Voor elke provincie geldt overigens dat de populairste verhuisbestemming de eigen provincie is. Flevoland vormt daarop een uitzondering; daar verhuizen mensen liever naar Noord-Holland in plaats van naar een woonplaats in de eigen provincie.

Verhuisplanner

Gaat u binnenkort verhuizen? Verhuizen doen de meeste mensen maar een paar keer in hun leven. Geen alledaagse kost dus. Met onze verhuisplanner weet u precies waar u aan toe bent en kunt u uw verhuizing in goede banen leiden. 

Ga naar meer informatie over verhuizen       

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.