Actueel

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Verhuizing liefst binnen provincie

Geplaatst op 11 dec 2012 , bijgewerkt 11 dec 2012, 12:54

Nederlanders verhuizen het liefst binnen hun eigen provincie. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Slechts 41,5% van al...

Nederlanders verhuizen het liefst binnen hun eigen provincie. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Slechts 41,5% van alle verhuizingen vindt plaats tussen twee provincies. 

In 2011 verhuisden maar liefst 593.700 mensen in Nederland. In totaal 347.000 mensen (58,5%) deden dat binnen dezelfde provincie. Vooral mensen uit Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg zijn honkvast. Zuid-Hollanders spannen absoluut de kroon met ruim 70% van de verhuizingen binnen de provinciegrenzen. Bewoners van Noord-Brabant en Limburg volgen met respectievelijk 64 en 67,7%.

Flevoland

Voor elke provincie geldt overigens dat de populairste verhuisbestemming de eigen provincie is. Flevoland vormt daarop een uitzondering; daar verhuizen mensen liever naar Noord-Holland in plaats van naar een woonplaats in de eigen provincie.

Verhuisplanner

Gaat u binnenkort verhuizen? Verhuizen doen de meeste mensen maar een paar keer in hun leven. Geen alledaagse kost dus. Met onze verhuisplanner weet u precies waar u aan toe bent en kunt u uw verhuizing in goede banen leiden. 

Ga naar meer informatie over verhuizen       

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media