Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kabinetsplannen woningmarkt steeds ongeloofwaardiger

Geplaatst op 17 dec 2012 , bijgewerkt 17 dec 2012, 15:07

Vereniging Eigen Huis roept de Eerste Kamer op dinsdag de woningmarktplannen van het kabinet af te wijzen. Zeker nu ook de sociale partners steeds mi...

Vereniging Eigen Huis roept de Eerste Kamer op dinsdag de woningmarktplannen van het kabinet af te wijzen. Zeker nu ook de sociale partners steeds minder zien in de voornemens van de regering.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW en vakfederatie FNV uitten onlangs nog hun zorgen over de gevolgen van het kabinetsbeleid voor de woningmarkt. Zo is de FNV erg geschrokken van de ontslaggolf in de bouw door de malaise op de woningmarkt. De sociale partners zouden er daarnaast voor pleiten de verplichte aflossing per 1 januari 2013 bij nieuwe hypotheken te beperken tot 50% van de schuld.

Rob Mulder, directeur Strategie en Belangenbehartiging van Vereniging Eigen Huis is verheugd dat ook de sociale partners een "steeds ongemakkelijker" gevoel krijgen bij de kabinetsplannen voor de woningmarkt. "De maatregelen worden steeds ongeloofwaardiger", stelt Mulder. "Niemand denkt dat ze stand zullen houden. Dit betekent dat ze vroeg of laat toch weer moeten worden aangepast."

Herbezinning

Vereniging Eigen Huis pleitte al eerder voor uitstel van de kabinetsplannen met een jaar. Dan heeft de regering de tijd om met een doordacht pakket aan maatregelen te komen, denkt Mulder. "Het kabinet moet nu niet de zoveelste pleister op de woningmarkt plakken. Daar is de patiënt niet bij gediend. Het is tijd voor een jaar herbezinning."

Lees ook: Kabinetsplannen hypotheken ondoordacht

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers