Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Restschuld snelst stijgende zoekterm

Geplaatst op 18 dec 2012 , bijgewerkt 18 dec 2012, 10:49

Restschuld was in 2012 de snelst stijgende, Nederlandstalige zoekterm op internet als het gaat om de huizenmarkt. Dit blijkt uit de jaarlij...

Restschuld was in 2012 de snelst stijgende, Nederlandstalige zoekterm op internet als het gaat om de huizenmarkt. Dit blijkt uit de jaarlijsten van zoekmachine Google.

Ieder jaar stelt Google in december een aantal lijsten samen waarop per categorie de meest ingetikte zoekwoorden staan vermeld. Al deze woorden  vormen een afspiegeling van de belangrijkste nieuwsontwikkelingen van het afgelopen jaar.

Hypotheekrenteaftrek ontbreekt

In de categorie huizenmarkt zien we de dominante thema's op de woningmarkt in 2012 meteen terug. Door de dalende woningwaarde kampen steeds meer mensen bij de verkoop van hun woning met een restschuld. Geen wonder dus dat op dit woord veel werd gezocht. Ook de zoektermen 'prijsdaling' en 'huis verkopen' haalden de top 10. 

Grote afwezige in de lijst is de zoekterm hypotheekrenteaftrek. Zeker omdat hier het afgelopen jaar veel te doen is geweest over de toekomst van de fiscale regeling voor huizenbezitters.

Ondanks de crisis op de woningmarkt blijken internetters wel geïnteresseerd in een andere koopwoning. De zoektermen 'Open Huizen Dag' en 'Funda' eindigden op respectievelijk de tweede en de vierde plaats in Google's jaaroverzicht in de categorie huizenmarkt.

De volledige top 10: 

  1. Restschuld
  2. Open Huizen Dag
  3. Scheefwonen
  4. Funda
  5. Prijsdaling
  6. Spaarhypotheek
  7. Huis verhuren
  8. Huis huren
  9. Huis verbouwen
  10. Huis verkopen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.