Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Aantal inbraken stijgt

Geplaatst op 20 dec 2012 , bijgewerkt 20 dec 2012, 10:42

Er wordt meer ingebroken in Nederland. Het aantal mensen dat thuis ongewenst bezoek kreeg, steeg van 2,5% in 2008 naar 3,1% in 2011. Dat is een toenam...

Er wordt meer ingebroken in Nederland. Het aantal mensen dat thuis ongewenst bezoek kreeg, steeg van 2,5% in 2008 naar 3,1% in 2011. Dat is een toename van ongeveer 100.000 huishoudens. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ook steeds meer mensen denken dat zij kans lopen dat er bij hen wordt ingebroken. In 2008 dacht 5,5% dat zij een groot risico liepen, in 2011 steeg dat percentage naar 6,9%. Huishoudens die al eens slachtoffer zijn geweest van een inbraak, schatten de kans groter in. Meer dan een derde van deze categorie is bang voor herhaling.

Preventietips

Hoe maakt u het een inbreker zo moeilijk mogelijk? Vereniging Eigen Huis geeft inbraakpreventietips ›

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers