Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Aantal inbraken stijgt

Geplaatst op 20 dec 2012 , bijgewerkt 20 dec 2012, 10:42

Er wordt meer ingebroken in Nederland. Het aantal mensen dat thuis ongewenst bezoek kreeg, steeg van 2,5% in 2008 naar 3,1% in 2011. Dat is een toenam...

Er wordt meer ingebroken in Nederland. Het aantal mensen dat thuis ongewenst bezoek kreeg, steeg van 2,5% in 2008 naar 3,1% in 2011. Dat is een toename van ongeveer 100.000 huishoudens. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ook steeds meer mensen denken dat zij kans lopen dat er bij hen wordt ingebroken. In 2008 dacht 5,5% dat zij een groot risico liepen, in 2011 steeg dat percentage naar 6,9%. Huishoudens die al eens slachtoffer zijn geweest van een inbraak, schatten de kans groter in. Meer dan een derde van deze categorie is bang voor herhaling.

Preventietips

Hoe maakt u het een inbreker zo moeilijk mogelijk? Vereniging Eigen Huis geeft inbraakpreventietips ›

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden