Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Ophef over valse facturen

Geplaatst op 25 feb 2013 , bijgewerkt 25 feb 2013, 09:56

Bij meerdere woningbezitters is frauduleus een bedrag van bijna 50 euro afgeschreven, zogenaamd voor de gemeentelijke heffingen voor 2013. Het betref...

Bij meerdere woningbezitters is frauduleus een bedrag van bijna 50 euro afgeschreven, zogenaamd voor de gemeentelijke heffingen voor 2013. Het betreft incasso's van de firma World Wide Administrators in opdracht van de onderneming Hopman.

De fraudeurs slaan toe in alle delen van het land. De schaal van de fraude is nog niet bekend. "Door de automatische afschrijvingen bestaat de kans dat mensen nog niet weten dat ze zijn getroffen", zo meldt een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in het Algemeen Dagblad. "Daarom vragen we gemeenten hun bewoners attent te maken op dit probleem."

De onderneming Hopman schrijft woningbezitters aan een bezwaarschrift te willen opstellen tegen de jaarlijkse bepaling van de WOZ-waarde. Via een e-mail vragen zij toestemming voor incasso, uitgevoerd door World Wide Administrators. Deze firma verstuurt de incasso's met de beschrijving 'gemeentelijke heffingen 2013'. De gemeenten zelf hebben niets met deze incasso's te maken.

Als u bent benadeeld door een valse factuur van de firma Hopman, dan kunt u het afgeschreven bedrag laten storneren. Dat kan via uw eigen bank.

Neem voor meer informatie contact op met de Fraudehelpdesk.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers