Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Argenta wint terrein op Nederlandse hypotheekmarkt

Geplaatst op 29 mrt 2013 , bijgewerkt 29 mrt 2013, 13:18

De Belgische bank Argenta heeft als buitenlandse bank weer een stevig positie op de Nederlandse hypotheekmarkt. De Antwerpse bank heeft vorig jaar vo...

De Belgische bank Argenta heeft als buitenlandse bank weer een stevig positie op de Nederlandse hypotheekmarkt. De Antwerpse bank heeft vorig jaar voor 1,9 miljard euro aan nieuwe hypotheken verstrekt en komt daarmee qua marktaandeel in de top 10.

Ondanks de moeilijke marktomstandigheden slaagde de Belgische bank er in om voor bijna 2 miljard euro aan nieuwe hypotheken te verstrekken. Argenta scoort daarmee een marktaandeel van 4,2 %. Daarmee is de bank terug op weg naar het niveau van 2004, toen het 5,2 % van de nieuwe hypotheken in ons land verkocht.

Concurrentie

Vanwege de gebrekkige concurrentie op de Nederlandse hypotheekmarkt en de sterk toegenomen winstmarge voor banken op hypotheken is het van groot belang dat buitenlandse aanbieders actief zijn op de Nederlandse hypotheekmarkt.

Sinds de crisis zijn vooral buitenlandse hypotheekverstrekkers vertrokken van de Nederlandse hypotheekmarkt. Als laatste vertrok eind 2012 de Franse bank BNP Paribas. Zij wisten in 2010 nog een marktaandeel van nieuw verstrekte hypotheken te halen van 8,8 % en schudde daarmee de concurrentie flink op.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers