Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Nederland is uit de recessie'

Geplaatst op 07 okt 2013 , bijgewerkt 07 okt 2013, 12:48

Nederland is uit de recessie. Dat vermoeden uitte Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), maandag. Harde cijfers om zijn bewering te...

Nederland is uit de recessie. Dat vermoeden uitte Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), maandag.

Harde cijfers om zijn bewering te staven heeft Knot nog niet. Half november openbaart het Centraal Bureau voor de Statistiek de conjunctuurcijfers over het derde kwartaal. Volgens Knot zullen deze cijfers hoogstwaarschijnlijk positief uitvallen.

De seinen staan op groen voor economisch herstel, stelt de DNB-topman. Vooral de Nederlandse export zal profiteren van de groeiende economieën van de belangrijkste handelspartners. Daarnaast trekt ook de wereldhandel weer aan.

Een andere belangrijke aanwijzing voor herstel is dat een einde lijkt te komen aan de dalende huizenprijzen. 'Het is niet overal in het land gelijk en erg robuust is het nog niet, maar de eerste indicatie is dat de markt aan het uitbodemen is', zegt Knot. Banken kunnen volgens hem het herstel verder schragen door meer leningen te verstrekken aan bedrijven en particulieren.

De politiek zou nog wel roet in het eten kunnen gooien, waarschuwt Knot. Het prille herstel loopt gevaar als Den Haag er niet in slaagt de overheidsfinanciën beheersbaar te houden. Politieke consensus over het geplande bezuinigingspakket van 6 miljard euro is volgens Knot daarom noodzakelijk.

Lees meer over de situatie op de woningmarkt
Lees meer over consumentenvertrouwen in de woningmarkt

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers