Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Huis met zonnepanelen aantrekkelijk

Geplaatst op 08 okt 2013 , bijgewerkt 08 okt 2013, 07:02

Huizen met zonnepanelen zijn geliefd. Ruim 40% van de Nederlanders koopt liever een huis met zonnepanelen dan een huis zonder panelen. Van de ondervr...

Huizen met zonnepanelen zijn geliefd. Ruim 40% van de Nederlanders koopt liever een huis met zonnepanelen dan een huis zonder panelen. Van de ondervraagden zegt zelfs een op de drie dat zij voor een huis met een zonnestroomsysteem ook zo’n € 4.000 meer willen betalen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Motivaction, in opdracht van Natuur & Milieu.

46% van de ondervraagden denkt dat de waarde van een huis stijgt als er zonnepanelen op het dak worden geïnstalleerd. Een derde van hen schat de stijging op € 5.000.

Eerder onderzocht Thomas Wissink, student Bouwkunde, in de regio Eindhoven of huizen met zonnepanelen aantrekkelijker zijn dan huizen zonder panelen. Dat bleek zo te zijn. Van de 227 ondervraagden gaf toen 78% aan dat zij € 7.000 extra willen betalen voor een woning met een zonnestroomsysteem.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers