Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Huis met zonnepanelen aantrekkelijk

Geplaatst op 08 okt 2013 , bijgewerkt 08 okt 2013, 07:02

Huizen met zonnepanelen zijn geliefd. Ruim 40% van de Nederlanders koopt liever een huis met zonnepanelen dan een huis zonder panelen. Van de ondervr...

Huizen met zonnepanelen zijn geliefd. Ruim 40% van de Nederlanders koopt liever een huis met zonnepanelen dan een huis zonder panelen. Van de ondervraagden zegt zelfs een op de drie dat zij voor een huis met een zonnestroomsysteem ook zo’n € 4.000 meer willen betalen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Motivaction, in opdracht van Natuur & Milieu.

46% van de ondervraagden denkt dat de waarde van een huis stijgt als er zonnepanelen op het dak worden geïnstalleerd. Een derde van hen schat de stijging op € 5.000.

Eerder onderzocht Thomas Wissink, student Bouwkunde, in de regio Eindhoven of huizen met zonnepanelen aantrekkelijker zijn dan huizen zonder panelen. Dat bleek zo te zijn. Van de 227 ondervraagden gaf toen 78% aan dat zij € 7.000 extra willen betalen voor een woning met een zonnestroomsysteem.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.