Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

 

;

Huis met zonnepanelen aantrekkelijk

Geplaatst op 08 okt 2013 , bijgewerkt 08 okt 2013, 07:02

Huizen met zonnepanelen zijn geliefd. Ruim 40% van de Nederlanders koopt liever een huis met zonnepanelen dan een huis zonder panelen. Van de ondervr...

Huizen met zonnepanelen zijn geliefd. Ruim 40% van de Nederlanders koopt liever een huis met zonnepanelen dan een huis zonder panelen. Van de ondervraagden zegt zelfs een op de drie dat zij voor een huis met een zonnestroomsysteem ook zo’n € 4.000 meer willen betalen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Motivaction, in opdracht van Natuur & Milieu.

46% van de ondervraagden denkt dat de waarde van een huis stijgt als er zonnepanelen op het dak worden geïnstalleerd. Een derde van hen schat de stijging op € 5.000.

Eerder onderzocht Thomas Wissink, student Bouwkunde, in de regio Eindhoven of huizen met zonnepanelen aantrekkelijker zijn dan huizen zonder panelen. Dat bleek zo te zijn. Van de 227 ondervraagden gaf toen 78% aan dat zij € 7.000 extra willen betalen voor een woning met een zonnestroomsysteem.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid