Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nationale-Nederlanden gedagvaard voor woekerpolissen

Geplaatst op 14 nov 2013 , bijgewerkt 14 nov 2013, 23:00

De Vereniging Woekerpolis.nl heeft namens haar 50.000 leden Nationale-Nederlanden gedagvaard. De verzekeraar heeft klanten te hoge rendementen voorge...

De Vereniging Woekerpolis.nl heeft namens haar 50.000 leden Nationale-Nederlanden gedagvaard. De verzekeraar heeft klanten te hoge rendementen voorgespiegeld en onvoldoende gewaarschuwd voor de risico’s, zegt de vereniging in een eergisteren verschenen persbericht.

Andere gedupeerden kunnen zich alsnog kosteloos aansluiten bij Woekerpolis.nl, en zo meedoen aan het eerste collectieve proces tegen Nationale-Nederlanden in de woekerpolisaffaire. In de afgelopen decennia verkocht Nationale-Nederlanden maar liefst 700.000 beleggingsverzekeringen, zoals woekerpolissen officieel heten. Deze polissen vertonen gebreken, zoals te hoge inhoudingen voor kosten, waardoor de opbrengsten vaak enorm tegenvallen.

Woekerpolis.nl bereidt ook dagvaardingen voor tegen andere grote verzekeraars, zoals Aegon, Allianz en ASR.

Compensatie

Vereniging Eigen Huis zet zich ook al jaren in om de belangen van klanten met een woekerpolis te behartigen. De Stichting Verliespolis, waarin Vereniging Eigen Huis participeert, heeft overeenkomsten gesloten met zes grote verzekeraars. Deze overeenkomsten zijn gericht op compensatie voor te veel ingehouden kosten in de polis. In totaal bedraagt deze compensatie zo’n 3 miljard euro.

Bovendien heeft Vereniging Eigen Huis in juni aan de Tweede Kamer gevraagd om verzekeraars te verplichten op eigen initiatief hun nieuwe én lopende beleggingsverzekeringen te verbeteren. Daarbij gaat het vooral om kostenverlagingen en de mogelijkheid om kosteloos over te stappen naar een beter passend financieel product.

Kifid of rechter

Vereniging Eigen Huis adviseert consumenten die – hoewel zij misschien al een compensatiebedrag hebben ontvangen – zich misleid of tekort gedaan voelen, om zich samen met lotgenoten te organiseren. Dat kan bijvoorbeeld in een organisatie als Woekerpolis.nl. Een volgende stap kan zijn om gezamenlijk naar het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) of de rechter te stappen.


Dossier beleggingsverzekeringen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers