Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Velsen betwist ozb-cijfers

Geplaatst op 28 nov 2013 , bijgewerkt 28 nov 2013, 23:00

De gemeente Velsen heeft bij Vereniging Eigen Huis een klacht ingediend over de recente publicatie van cijfers over WOZ- en onroerendezaakbelasting (...

De gemeente Velsen heeft bij Vereniging Eigen Huis een klacht ingediend over de recente publicatie van cijfers over WOZ- en onroerendezaakbelasting (ozb).

Velsen zegt dat de ozb-aanslagen in deze gemeente  in 2014 stijgen met gemiddeld 3 procent, in plaats van de gepubliceerde 10 procent. De gemiddelde aanslag is volgend jaar namelijk € 245, in plaats van € 262, stelt Velsen. In 2013 was de gemiddelde ozb-aanslag in deze gemeente € 238.

De ozb wordt gebaseerd op de WOZ-waarde van een woning. Volgens CBS en de Waarderingskamer is in 2013 de gemiddelde WOZ-waarde van een woning in Velsen € 231.343. De gemeente Velsen heeft op het enquêteformulier van Vereniging Eigen Huis ingevuld dat dit € 230.000 is in 2014.

Jaarlijkse steekproef

Vereniging Eigen Huis verstuurde dinsdag 26 november een persbericht, met de resultaten van een jaarlijkse steekproef. Dit jaar vulden 109 gemeenten, waaronder Velsen, hun WOZ- en ozb-gegevens in op het enquêteformulier van deze steekproef.

In overleg met de gemeente Velsen bekijkt Vereniging Eigen Huis momenteel of correctie van het persbericht nodig is. Mogelijk is er een vergissing gemaakt bij het invullen of verwerken van de enquêtegegevens van deze gemeente.

Persbericht: 'VEH: eerlijker heffing voor ozb' 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.