Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Lagere advieskosten door provisieverbod'

Geplaatst op 09 jan 2013 , bijgewerkt 09 jan 2013, 12:55

De prijzen voor hypotheekadvies zullen verder dalen door het provisieverbod. Dit stelt Ton Timmerman, directeur Advies van de SNS Bank tegenover Nu.n...

De prijzen voor hypotheekadvies zullen verder dalen door het provisieverbod. Dit stelt Ton Timmerman, directeur Advies van de SNS Bank tegenover Nu.nl. 

Door de invoering van het provisieverbod verwacht de bank dat de concurrentie tussen financiële dienstverleners verder toeneemt. Zo verlaagt SNS Bank de advieskosten met € 750 naar € 2.195. De bank ligt hiermee ongeveer gelijk met ABN Amro en ING die beide ook rond de € 2.100 vragen. Timmerman geeft toe de adviestarieven te verlagen om geen klanten aan de concurrentie te verliezen.

Marktleider Rabobank kondigde al eerder aan het adviestarief te verlagen naar € 1.750 op basis van no cure no pay. De consument betaalt dus alleen voor het advies als hij ook daadwerkelijk een Rabo-hypotheek afneemt. Momenteel onderzoekt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) of de werkwijze van de Rabobank in strijd is met de uitgangspunten van het provisieverbod.

Minder adviseurs

Door de prijzenslag zal ook het aantal adviseurs afnemen, zo verwacht Timmerman. Consumenten zijn volgens hem nog niet gewend direct te betalen voor advies, waardoor de markt behoorlijk zal veranderen. SNS Bank beraadt zich dan ook op nieuwe adviesvormen, zoals een 'second opinion' voor mensen die elders al advies hebben ingewonnen.

Lees meer over hypotheekadvies

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers