Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Lagere advieskosten door provisieverbod'

Geplaatst op 09 jan 2013 , bijgewerkt 09 jan 2013, 12:55

De prijzen voor hypotheekadvies zullen verder dalen door het provisieverbod. Dit stelt Ton Timmerman, directeur Advies van de SNS Bank tegenover Nu.n...

De prijzen voor hypotheekadvies zullen verder dalen door het provisieverbod. Dit stelt Ton Timmerman, directeur Advies van de SNS Bank tegenover Nu.nl. 

Door de invoering van het provisieverbod verwacht de bank dat de concurrentie tussen financiële dienstverleners verder toeneemt. Zo verlaagt SNS Bank de advieskosten met € 750 naar € 2.195. De bank ligt hiermee ongeveer gelijk met ABN Amro en ING die beide ook rond de € 2.100 vragen. Timmerman geeft toe de adviestarieven te verlagen om geen klanten aan de concurrentie te verliezen.

Marktleider Rabobank kondigde al eerder aan het adviestarief te verlagen naar € 1.750 op basis van no cure no pay. De consument betaalt dus alleen voor het advies als hij ook daadwerkelijk een Rabo-hypotheek afneemt. Momenteel onderzoekt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) of de werkwijze van de Rabobank in strijd is met de uitgangspunten van het provisieverbod.

Minder adviseurs

Door de prijzenslag zal ook het aantal adviseurs afnemen, zo verwacht Timmerman. Consumenten zijn volgens hem nog niet gewend direct te betalen voor advies, waardoor de markt behoorlijk zal veranderen. SNS Bank beraadt zich dan ook op nieuwe adviesvormen, zoals een 'second opinion' voor mensen die elders al advies hebben ingewonnen.

Lees meer over hypotheekadvies

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.