Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

NMa beboet weer huizenhandelaren

Geplaatst op 11 jan 2013 , bijgewerkt 11 jan 2013, 15:36

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) legt 65 huizenhandelaren voor 6,4 miljoen euro aan boetes op wegens kartelvorming tijdens executieveiling...

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) legt 65 huizenhandelaren voor 6,4 miljoen euro aan boetes op wegens kartelvorming tijdens executieveilingen. Hiermee komt een einde aan een grootschalig onderzoek naar prijsafspraken bij huizenveilingen tussen 2000 en 2009.

In december 2011 beboette de NMa al veertien huizenhandelaren voor ruim 6 miljoen euro wegens kartelvorming. Zij hielden de prijzen tijdens executieveilingen kunstmatig laag om tijdens een heimelijke naveiling alsnog flink aan de woningen te verdienen. Buitenstaanders werden geweerd of via intimidatie bij het kartel betrokken.

De toezichthouder verwacht veel van een wetsvoorstel dat executieveilingen voortaan transparanter en toegankelijker voor particulieren moet maken. Wanneer deze wet in werking treedt, is nog niet bekend.   

Lees meer in het dossier Executieveilingen

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden