Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Ophef over nep-incasso

Geplaatst op 18 jan 2013 , bijgewerkt 18 jan 2013, 15:35

Bij sommige huiseigenaren is frauduleus een bedrag van bijna € 50 afgeschreven, zogenaamd voor de gemeentelijke heffingen voor 2013. Het betreft...

Bij sommige huiseigenaren is frauduleus een bedrag van bijna € 50 afgeschreven, zogenaamd voor de gemeentelijke heffingen voor 2013. Het betreft hier incasso's van de firma World Wide Administrators in opdracht van het bedrijf Hopman.

De fraudeurs sloegen toe bij inwoners van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Hilversum, Ouder-Amstel, Westland, Zoetermeer en Zwolle.

De onderneming Hopman schreef woningbezitters aan een bezwaarschrift te willen opstellen tegen de jaarlijkse WOZ-waarde van de woning. Via een e-mail vroegen zij toestemming voor incasso, uitgevoerd door World Wide Administrators. Zij verstuurden burgers incasso's met de beschrijving 'gemeentelijke heffingen 2013'. De gemeenten hebben echter niets met deze incasso's te maken.

Bent u benadeeld door de firma Hopman of door World Wide Administrators? Dan kan u het afgeschreven bedrag laten storneren. Dat kan via uw eigen bank of de website daarvan als u online bankiert.

Neem voor meer informatie contact op met de Fraudehelpdesk (www.fraudehelpdesk.nl of telefonisch 088 - 786 7372).

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers