Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Energierekening januari tientjes hoger'

Geplaatst op 25 jan 2013 , bijgewerkt 25 jan 2013, 12:37

Door het winterse weer valt de energierekening in januari hoger uit. Doordat we massaal thuis werken, maakt de kachel overuren. 'Nu het twee tot drie...

Door het winterse weer valt de energierekening in januari hoger uit. Doordat we massaal thuis werken, maakt de kachel overuren. 'Nu het twee tot drie weken vriest, praat je al gauw over € 30 tot € 45.'

Dat schrijft De Telegraaf donderdag 24 januari. Volgens Ben Woldring, directeur van prijsvergelijker Gaslicht.com, stijgt de energierekening als het vriest wekelijks met € 15. 'Nu het twee tot drie weken vriest, praat je al gauw over € 30 tot € 45.' En omdat het werk op sommige dagen moeilijk bereikbaar was, zijn veel mensen thuis gaan werken. Hierdoor brandt de kachel de hele dag.

Een tip van Woldring: 'De thermostaat 1 graad lager betekent 7% minder gasverbruik. Maar bij flinke vorst kan dat makkelijk oplopen tot 10%. Pas de kamertemperatuur dus aan als het buiten erg koud is.'

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.