Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Niet waarschijnlijk dat SNS Reaal failliet gaat

Geplaatst op 25 jan 2013 , bijgewerkt 25 jan 2013, 14:05

SNS Reaal is de laatste tijd veel in het nieuws omdat de bank/verzekeraar in financieel zwaar weer verkeert. Bij Vereniging Eigen Huis komen verschil...

SNS Reaal is de laatste tijd veel in het nieuws omdat de bank/verzekeraar in financieel zwaar weer verkeert. Bij Vereniging Eigen Huis komen verschillende klanten met de vraag wat er gebeurt met hun spaargeld of hypotheek mocht SNS Reaal failliet gaan.

Omdat de SNS Reaal een systeembank is, zal de overheid er alles aan doen om een faillissement te voorkomen. Een financiële instelling wordt als systeembank bestempeld als deze te belangrijk is voor het Nederlandse financiële stelsel, en de Nederlandse economie door een faillissement benadeeld wordt. Op dit moment worden gesprekken gevoerd met belanghebbenden - waaronder de Nederlandse overheid - om tot een oplossing te komen. Zodra meer nieuws bekend is over de toekomst van SNS Reaal zullen wij daarover berichten.

Wat gebeurt er met uw spaargeld en hypotheek als uw bank failliet gaat
Ga naar De Nederlandse Bank voor meer informatie over uw spaargeld

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.