Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Bouwend Nederland royeert lid

Geplaatst op 28 jan 2013 , bijgewerkt 28 jan 2013, 10:38

De commissie Gedragscode heeft een lid van Bouwend Nederland geroyeerd. Het is de eerste keer dat een bedrijf vanwege het overtreden van de gedragsco...

De commissie Gedragscode heeft een lid van Bouwend Nederland geroyeerd. Het is de eerste keer dat een bedrijf vanwege het overtreden van de gedragscode uit Bouwend Nederland is gezet.

Het gaat om bouwbedrijf Schijf Bouw B.V. uit Woudenberg. Volgens de commissie Gedragscode van Bouwend Nederland doet het bedrijf scherpe aanbiedingen en brengt het snel na het accepteren van de offerte de hele aanneemsom in rekening. Op het moment dat het geld binnen is, zouden de werkzaamheden van het bouwbedrijf stagneren. Daarnaast geeft de schriftelijke en mondelinge communicatie van het bedrijf geen blijk van een professionele houding.

Goede beeldvorming

Bouwend Nederland is de vereniging van bouw- en infrabedrijven. Zij stelt dat deze bedrijven gebaat zijn bij het waarborgen van een goede beeldvorming. Zo verwacht Bouwend Nederland van een lid dat het handelt overeenkomstig algemeen aanvaarde maatschappelijke opvattingen over normen en waarden.  Ook moet een bedrijf  niets doen en alles nalaten wat de beeldvorming van de sectoren bouw en infra negatief kan beïnvloeden. Hiervoor zijn duidelijke spelregels nodig.

Overtredingen

Die spelregels heeft Bouwend Nederland vastgelegd in een gedragscode. Mogelijke overtredingen van deze gedragscode worden beoordeeld door een onafhankelijke Commissie. Daarin hebben onder meer rechters, advocaten, oud aannemers en oud opdrachtgevers zitting.

Gevaar

Directeur Dick Schijf van Schijf Bouw betreurt de conclusie van Bouwend Nederland. Hij maakt zich zorgen over de continuering van zijn bedrijf.  

Kijk hier voor de gedragscode voor de leden van Bouwend Nederland

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers