Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Ozb-tarief fors hoger

Geplaatst op 31 jan 2013 , bijgewerkt 31 jan 2013, 16:14

Het tarief voor de onroerendezaakbelasting (ozb) is in veel gemeenten flink verhoogd. Huizenbezitters moeten hierdoor fors meer betalen aan deze loka...

Het tarief voor de onroerendezaakbelasting (ozb) is in veel gemeenten flink verhoogd. Huizenbezitters moeten hierdoor fors meer betalen aan deze lokale last dan vorig jaar, zo meldt De Telegraaf.

Uit een onderzoek bij 292 gemeenten blijkt dat de stijging van het ozb-tarief gemiddeld 7,6% bedraagt. Bijna 60 gemeenten zadelen hun inwoners op met een plus van minstens 10% en er zijn uitschieters van zelfs 100%.

De tarieven zijn één deel van het verhaal, daarnaast speelt de WOZ-waarde (Wet waardering onroerende zaken) een rol en deze is juist gedaald. Vereniging Eigen Huis komt begin februari met een compleet verhaal over de gemeentelijke woonlasten.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.