Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Ozb-tarief fors hoger

Geplaatst op 31 jan 2013 , bijgewerkt 31 jan 2013, 16:14

Het tarief voor de onroerendezaakbelasting (ozb) is in veel gemeenten flink verhoogd. Huizenbezitters moeten hierdoor fors meer betalen aan deze loka...

Het tarief voor de onroerendezaakbelasting (ozb) is in veel gemeenten flink verhoogd. Huizenbezitters moeten hierdoor fors meer betalen aan deze lokale last dan vorig jaar, zo meldt De Telegraaf.

Uit een onderzoek bij 292 gemeenten blijkt dat de stijging van het ozb-tarief gemiddeld 7,6% bedraagt. Bijna 60 gemeenten zadelen hun inwoners op met een plus van minstens 10% en er zijn uitschieters van zelfs 100%.

De tarieven zijn één deel van het verhaal, daarnaast speelt de WOZ-waarde (Wet waardering onroerende zaken) een rol en deze is juist gedaald. Vereniging Eigen Huis komt begin februari met een compleet verhaal over de gemeentelijke woonlasten.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers