Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Ozb-tarief fors hoger

Geplaatst op 31 jan 2013 , bijgewerkt 31 jan 2013, 16:14

Het tarief voor de onroerendezaakbelasting (ozb) is in veel gemeenten flink verhoogd. Huizenbezitters moeten hierdoor fors meer betalen aan deze loka...

Het tarief voor de onroerendezaakbelasting (ozb) is in veel gemeenten flink verhoogd. Huizenbezitters moeten hierdoor fors meer betalen aan deze lokale last dan vorig jaar, zo meldt De Telegraaf.

Uit een onderzoek bij 292 gemeenten blijkt dat de stijging van het ozb-tarief gemiddeld 7,6% bedraagt. Bijna 60 gemeenten zadelen hun inwoners op met een plus van minstens 10% en er zijn uitschieters van zelfs 100%.

De tarieven zijn één deel van het verhaal, daarnaast speelt de WOZ-waarde (Wet waardering onroerende zaken) een rol en deze is juist gedaald. Vereniging Eigen Huis komt begin februari met een compleet verhaal over de gemeentelijke woonlasten.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden