Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Funda beproeft woningruil

Geplaatst op 05 feb 2013 , bijgewerkt 05 feb 2013, 13:51

Funda onderzoekt samen met 150 lokale makelaars de mogelijkheden van woningruil, zo maakt de huizensite bekend. Als de proef slaagt, wil Funda d...

Funda onderzoekt samen met 150 lokale makelaars de mogelijkheden van woningruil, zo maakt de huizensite bekend. Als de proef slaagt, wil Funda de dienst over twee maanden ook landelijk aanbieden.

Door de crisis op de huizenmarkt kopen veel consumenten, om dubbele lasten te voorkomen, pas een nieuwe woning als hun oude is verkocht. Bij woningruil bestaat dit probleem niet, aangezien deelnemers elkaars huis kopen.

Passende match

Momenteel loopt de proef in de regio's Arnhem, Tilburg, Friesland, Waterland, Apeldoorn en Nunspeet. Door de zoekprofielen van potentiële huizenkopers te kruisen met het bestaande aanbod, hopen de deelnemende makelaars een passende match te vinden voor hun klanten.

Funda ziet woningruil als een nieuwe impuls voor de vastgelopen woningmarkt. Hoewel woningruil in de huursector vrij normaal is, komt het in de koopsector totnogtoe weinig voor.

In het maartnummer van Eigen Huis Magazine leest u meer over woningruil. 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.