Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Funda beproeft woningruil

Geplaatst op 05 feb 2013 , bijgewerkt 05 feb 2013, 13:51

Funda onderzoekt samen met 150 lokale makelaars de mogelijkheden van woningruil, zo maakt de huizensite bekend. Als de proef slaagt, wil Funda d...

Funda onderzoekt samen met 150 lokale makelaars de mogelijkheden van woningruil, zo maakt de huizensite bekend. Als de proef slaagt, wil Funda de dienst over twee maanden ook landelijk aanbieden.

Door de crisis op de huizenmarkt kopen veel consumenten, om dubbele lasten te voorkomen, pas een nieuwe woning als hun oude is verkocht. Bij woningruil bestaat dit probleem niet, aangezien deelnemers elkaars huis kopen.

Passende match

Momenteel loopt de proef in de regio's Arnhem, Tilburg, Friesland, Waterland, Apeldoorn en Nunspeet. Door de zoekprofielen van potentiële huizenkopers te kruisen met het bestaande aanbod, hopen de deelnemende makelaars een passende match te vinden voor hun klanten.

Funda ziet woningruil als een nieuwe impuls voor de vastgelopen woningmarkt. Hoewel woningruil in de huursector vrij normaal is, komt het in de koopsector totnogtoe weinig voor.

In het maartnummer van Eigen Huis Magazine leest u meer over woningruil. 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers