Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

CDA dwarsboomt woningmarktplannen

Geplaatst op 07 feb 2013 , bijgewerkt 07 feb 2013, 13:23

Het CDA dreigt alle woningmarktplannen van het kabinet te dwarsbomen. Zonder de steun van de christendemocraten is er geen meerderheid voor in de Eer...

Het CDA dreigt alle woningmarktplannen van het kabinet te dwarsbomen. Zonder de steun van de christendemocraten is er geen meerderheid voor in de Eerste Kamer. Het kabinet buigt zich nu over eventuele aanpassingen om het CDA toch over de streep te trekken.  

Het kabinet wil de woningmarkt drastisch hervormen. Zo wordt de hypotheekrenteaftrek beperkt en worden de huren verhoogd. Daarnaast krijgen de woningcorporaties een heffing van 2 miljard euro - geld dat tot teleurstelling van het CDA niet in de noodlijdende bouwsector wordt geïnvesteerd. Ook wil het CDA, net als Vereniging Eigen Huis, dat het verplicht aflossen van hypotheken wordt versoepeld. Volgens de oppositiepartij pakken de maatregelen slecht uit voor de economie.

Deze week drong Vereniging Eigen Huis samen met FNV in Beweging en de Woonbond in een open brief aan het kabinet opnieuw aan tot aanpassing van het woningmarktbeleid. Zo pleiten de organisaties onder andere voor een fictieve (forfaitaire) afbouw van de hypotheekrenteaftrek en een verplichte aflossing die niet voor de gehele hypotheek geldt, maar voor 50%.

Lees hier de open brief van onder meer Vereniging Eigen Huis aan het kabinet

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.