Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Stop overwinst hypotheekrente'

Geplaatst op 11 feb 2013 , bijgewerkt 11 feb 2013, 14:48

Vereniging Eigen Huis roept de politiek op een einde te maken aan de overwinsten die banken boeken op de hypotheektrente. Daartoe biedt de vereniging...

Vereniging Eigen Huis roept de politiek op een einde te maken aan de overwinsten die banken boeken op de hypotheektrente. Daartoe biedt de vereniging de Tweede Kamer een petitie aan die is ondertekend door bijna 125.000 huiseigenaren.

Volgens Vereniging Eigen Huis berekenen de geldverstrekkers de afgelopen jaren steeds meer rente voor hun hypotheken in vergelijking met de rente die ze zelf over hun leningen betalen.

De zogenoemde 'basisrente' voor de banken is sinds 2011 flink gezakt, maar toch passen de banken hun hypotheekrente hier niet op aan. Hierdoor is de overwinst inmiddels opgelopen tot 1,3 procentpunt.

Zie ook de Eigen Huis Rentebarometer

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden