Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Grote verwarring over nieuwe hypotheekregels

Geplaatst op 13 feb 2013 , bijgewerkt 13 feb 2013, 11:51

De nieuwe hypotheekregels die vandaag zijn gepresenteerd zijn hoogst verwarrend. Vereniging Eigen Huis is ontstemd over de blijvende onduidelijkheid ...

De nieuwe hypotheekregels die vandaag zijn gepresenteerd zijn hoogst verwarrend. Vereniging Eigen Huis is ontstemd over de blijvende onduidelijkheid en vraagt de minister om snel opheldering te geven. Het is in het geheel niet duidelijk hoe de nieuwe regels moeten worden toegepast en hoe ze een voordeel kunnen opleveren voor starters.

Het lijkt erop dat naast de hypotheek een tweede lening kan worden afgesloten tot maximaal 50% van de hypotheek. De koper leent daarmee extra geld om zijn hypotheeklasten te kunnen betalen. Zo financiert hij niet zijn woning maar zijn hypotheek.

De rente van deze tweede lening is niet aftrekbaar en zal fors hoger zijn als het geen hypotheek betreft. Bovendien staat deze extra leenmogelijkheid haaks op het streven om consumenten minder te laten lenen ten opzichte van de waarde van de woning. 

Vereniging Eigen Huis ziet in de vanmorgen gepresenteerde hypotheekregels geen verbetering en is ontstemd over de verwarring die is ontstaan. De vereniging vraagt de minister daarom met spoed om een heldere uitleg en een voorbeeldberekening.

Lees de Kamerbrief

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.