Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

CPB bevestigt te hoge hypotheekrente

Geplaatst op 15 feb 2013 , bijgewerkt 15 feb 2013, 11:10

De Nederlandse hypotheekrente is ruim 1%-punt hoger dan in onze buurlanden, zo blijkt uit een rapport van het Centraal Plan Bureau (CPB). Hiermee bev...

De Nederlandse hypotheekrente is ruim 1%-punt hoger dan in onze buurlanden, zo blijkt uit een rapport van het Centraal Plan Bureau (CPB). Hiermee bevestigt het CPB de opvatting van Vereniging Eigen Huis, die al langer stelling neemt tegen de buitensporige overwinsten die banken boeken op de hypotheekrente.

Het CPB wijst geen duidelijke oorzaak aan voor de te hoge hypotheekrente. Als mogelijke verklaring wijzen de rekenmeesters net als Vereniging Eigen Huis op het gebrek aan concurrentie op de Nederlandse hypotheekmarkt.

Motie

12 februari nam de Tweede Kamer een motie aan van D66 en de VVD om nog voor de zomer maatregelen te nemen om de concurrentie tussen banken te stimuleren. De VVD stelde op haar beurt Kamervragen over de te hoge hypotheekrente.

Dezelfde dag bood Vereniging Eigen Huis namens ruim 124.000 ondertekenaars de Tweede Kamer een petitie aan om een einde te maken aan de forse overwinsten van banken op de hypotheekrente. Ook plaatste de vereniging in enkele landelijke dagbladen een open brief aan de bankdirecteuren met dezelfde oproep.

Zie ook het persbericht van Vereniging Eigen Huis: Verbied extra winst op hypotheekrente

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid