Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Vervroeg ingang btw-tarief verbouwen'

Geplaatst op 15 feb 2013 , bijgewerkt 15 feb 2013, 13:56

Vereniging Eigen Huis hoopt dat het voorgestelde verlaagde btw-tarief op renovaties en verbouwingen per 13 februari van kracht wordt in plaats van 1&...

Vereniging Eigen Huis hoopt dat het voorgestelde verlaagde btw-tarief op renovaties en verbouwingen per 13 februari van kracht wordt in plaats van 1 maart. Dit schrijft de vereniging in een brief aan de staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers.

In het nieuwe maatregelenpakket voor de woningmarkt, dat 13 februari is gepresenteerd, wordt de btw op renovatie- en verbouwwerkzaamheden voor de duur van een jaar verlaagd van 21% naar 6%. Als het voorstel wordt aangenomen, treedt het verlaagde btw-tarief per 1 maart 2013 in werking.

Onduidelijk is of het moment van oplevering bepalend is voor de maatregel. Het risico bestaat dat consumenten die nu een verbouwing of renovatie laten uitvoeren, de oplevering uitstellen om verzekerd te zijn van het verlaagde btw-tarief. Vereniging Eigen Huis vraagt de staatssecretaris van Financiën daarom het verlaagde btw-tarief per 13 februari in te laten gaan om verwarring te voorkomen.

Lees de brief aan de staatssecretaris van Financiën (pdf)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.