Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Vervroeg ingang btw-tarief verbouwen'

Geplaatst op 15 feb 2013 , bijgewerkt 15 feb 2013, 13:56

Vereniging Eigen Huis hoopt dat het voorgestelde verlaagde btw-tarief op renovaties en verbouwingen per 13 februari van kracht wordt in plaats van 1&...

Vereniging Eigen Huis hoopt dat het voorgestelde verlaagde btw-tarief op renovaties en verbouwingen per 13 februari van kracht wordt in plaats van 1 maart. Dit schrijft de vereniging in een brief aan de staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers.

In het nieuwe maatregelenpakket voor de woningmarkt, dat 13 februari is gepresenteerd, wordt de btw op renovatie- en verbouwwerkzaamheden voor de duur van een jaar verlaagd van 21% naar 6%. Als het voorstel wordt aangenomen, treedt het verlaagde btw-tarief per 1 maart 2013 in werking.

Onduidelijk is of het moment van oplevering bepalend is voor de maatregel. Het risico bestaat dat consumenten die nu een verbouwing of renovatie laten uitvoeren, de oplevering uitstellen om verzekerd te zijn van het verlaagde btw-tarief. Vereniging Eigen Huis vraagt de staatssecretaris van Financiën daarom het verlaagde btw-tarief per 13 februari in te laten gaan om verwarring te voorkomen.

Lees de brief aan de staatssecretaris van Financiën (pdf)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers