Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Half miljoen slimme meters eind 2013

Geplaatst op 18 feb 2013 , bijgewerkt 18 feb 2013, 13:19

Eind dit jaar hebben een half miljoen huishoudens een slimme energiemeter in huis, verwacht minister Henk Kamp van Economische Zaken. Met de slimme m...

Eind dit jaar hebben een half miljoen huishoudens een slimme energiemeter in huis, verwacht minister Henk Kamp van Economische Zaken. Met de slimme meter hebben mensen inzicht in hun energieverbruik.

In twee jaar tijd wordt de meter verspreid over alle huizen in Nederland. De netbeheerders installeren het apparaat in eerste instantie bij nieuwbouwwoningen, huizen die worden gerenoveerd of wanneer de oude energiemeter toe is aan vervanging.

Onderzoek

Vereniging Eigen Huis en netbeheerder Liander deed een jaar lang onderzoek naar de gebruikservaringen met de slimme meter. Voordat het onderzoekjaar startte was een groep gebruikers bang dat hun gegevens op straat zouden komen te liggen. Het apparaat stuurt namelijk informatie naar de netwerkbeheerder, zodat die de klant beter kan informeren wat weer kan leiden tot energiebesparing. Gedurende het jaar dat de huishoudens het apparaat gebruikten, werd dit bezwaar minder geuit. Volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit maken mensen nu nauwelijks bezwaar tegen het plaatsen en uitlezen van de meters.

Doorlezen

Meer achtergrondinformatie over de slimme energiemeter en de onderzoeksrapporten leest u op eigenhuis.nl/slimme-meter.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.