Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

NVWA waarschuwt voor brandgevaarlijke zonnepanelen

Geplaatst op 19 feb 2013 , bijgewerkt 19 feb 2013, 13:55

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor zonnepanelen die plotseling in brand kunnen vliegen. Deze zonnepanelen en de bijbeh...

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor zonnepanelen die plotseling in brand kunnen vliegen. Deze zonnepanelen en de bijbehorende brandgevaarlijke componenten zijn niet via 123zonne-energie van Vereniging Eigen Huis verkocht.

Het gaat om zonnepanelen van het merk Scheuten Solar Systems, met de typenummers P6-48, P6-54, P6-60 en P6-66. Van deze panelen zijn de afgelopen jaren rond de 650.000 stuks in Europa verkocht. Vereniging Eigen Huis heeft dit soort panelen en de bijbehorende brandgevaarlijke componenten niet via 123zonne-energie verstrekt.

Dakbranden

In het buitenland zijn er ten minste 15 dakbranden veroorzaakt door de panelen van het merk Scheuten Solar Systems. Het vuur werd steeds veroorzaakt door een gebrekkige kabelaansluiting die tot elektrische vonken leidt.

Ik heb gevaarlijke panelen. Wat moet ik doen?

- Neem direct contact op met de leverancier of fabrikant
- Verricht nooit zelf technische handelingen
- Verwijder de apparatuur niet zelf
- Zet de bijbehorende schakel in de meterkast uit

Geen gevaar op grote schaal

Holland Solar, branchevereniging voor Nederlandse experts in zonne-energie, wijst erop dat er miljoenen daken in de wereld zijn voorzien van zonnestroomsystemen. Deze panelen werken naar behoren. De branchevereniging heeft geen aanwijzingen dat zonnepanelen op grote schaal gevaar opleveren.

Meer informatie leest u op de website van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.