Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Termijn omzetten hypotheek niet verlengd

Geplaatst op 21 feb 2013 , bijgewerkt 21 feb 2013, 16:00

Woningbezitters met een bestaande aflossingsvrije hypotheek krijgen niet meer tijd deze onder de oude regelgeving om te zetten naar een hypothee...

Woningbezitters met een bestaande aflossingsvrije hypotheek krijgen niet meer tijd deze onder de oude regelgeving om te zetten naar een hypotheek met aflossing. Dit zegt minister Blok van Wonen naar aanleiding van het verzoek van Vereniging Eigen Huis de termijn hiervoor te verlengen van 1 april naar 1 juli. De Tweede Kamer heeft nog niet gereageerd op het besluit van Blok.

Banken en verzekeraars gaven eerder al aan dat zij niet altijd in staat zijn om de aanvragen voor 1 april af te handelen. Vereniging Eigen Huis wijst erop dat alle administratieve afhandelingen  van de aanvragen, geheel volgens de regels, ook nog na 1 april kunnen plaatsvinden. Deze kwestie speelt in mindere mate ook voor hypotheken waarbij de aflossing in box 3 wordt opgebouwd en die men wil omzetten naar box 1.

Maximale inspanning

Vereniging Eigen Huis ontving eerder signalen dat de geldverstrekkers veel aanvragen niet meer in behandeling nemen uit tijdsgebrek. Daarom dringt de vereniging bij de banken en verzekeraars erop aan zich maximaal in te spannen om zoveel mogelijk aanvragen voor 29 maart in behandeling te nemen.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.