Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Termijn omzetten hypotheek niet verlengd

Geplaatst op 21 feb 2013 , bijgewerkt 21 feb 2013, 16:00

Woningbezitters met een bestaande aflossingsvrije hypotheek krijgen niet meer tijd deze onder de oude regelgeving om te zetten naar een hypothee...

Woningbezitters met een bestaande aflossingsvrije hypotheek krijgen niet meer tijd deze onder de oude regelgeving om te zetten naar een hypotheek met aflossing. Dit zegt minister Blok van Wonen naar aanleiding van het verzoek van Vereniging Eigen Huis de termijn hiervoor te verlengen van 1 april naar 1 juli. De Tweede Kamer heeft nog niet gereageerd op het besluit van Blok.

Banken en verzekeraars gaven eerder al aan dat zij niet altijd in staat zijn om de aanvragen voor 1 april af te handelen. Vereniging Eigen Huis wijst erop dat alle administratieve afhandelingen  van de aanvragen, geheel volgens de regels, ook nog na 1 april kunnen plaatsvinden. Deze kwestie speelt in mindere mate ook voor hypotheken waarbij de aflossing in box 3 wordt opgebouwd en die men wil omzetten naar box 1.

Maximale inspanning

Vereniging Eigen Huis ontving eerder signalen dat de geldverstrekkers veel aanvragen niet meer in behandeling nemen uit tijdsgebrek. Daarom dringt de vereniging bij de banken en verzekeraars erop aan zich maximaal in te spannen om zoveel mogelijk aanvragen voor 29 maart in behandeling te nemen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers