Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Woonpeil: nieuw woningmarktakkoord

Geplaatst op 22 feb 2013 , bijgewerkt 22 feb 2013, 09:38

Woonpeil, hét kwartaalbericht van Vereniging Eigen huis over actuele ontwikkelingen op de woningmarkt, is verschenen. Dit kwartaal leest u onder meer...

Woonpeil, hét kwartaalbericht van Vereniging Eigen huis over actuele ontwikkelingen op de woningmarkt, is verschenen. Dit kwartaal leest u onder meer alles over het nieuwe maatregelenpakket voor de woningmarkt.

Op 13 februari presenteerde het kabinet samen met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP een nieuw maatregelenpakket voor de woningmarkt. Het akkoord is weliswaar een verbetering ten opzichte van het oorspronkelijke kabinetsbeleid, maar trekt de aangeslagen woningmarkt zeker niet uit het slop.

Dat de huizenmarkt er niet goed voor staat, blijkt onder meer ook uit de stand van de Eigen Huis Marktindicator. Deze vindt u ook in het Woonpeil.

En verder:

  • de strijd van Vereniging Eigen Huis tegen de buitensporige overwinsten van banken op de hypotheekrente
  • meer over het stuwmeer aan onvervulde woonwensen
  • en over de stijging van de ozb die aan banden moet.

Lees meer in het Woonpeil

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.