Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kosten 'Blokhypotheek' onduidelijk

Geplaatst op 22 feb 2013 , bijgewerkt 22 feb 2013, 12:22

Vereniging Eigen Huis kan de berichtgeving rond de hoge kosten van de nieuwe hypotheekconstructie van minister Blok niet bevestigen. De berekeningen ...

Vereniging Eigen Huis kan de berichtgeving rond de hoge kosten van de nieuwe hypotheekconstructie van minister Blok niet bevestigen. De berekeningen die enkele media brengen zijn deels gebaseerd op veronderstellingen.

Banken en betrokken ministeries werken momenteel aan de verdere uitwerking van de nieuwe hypothecaire kredietmogelijkheid. Begin maart wordt meer duidelijkheid verwacht wanneer de minister zijn plannen toelicht aan de Tweede Kamer.

Vereniging Eigen Huis zal pas een oordeel geven als alle details bekend zijn. Dan moet ook blijken voor wie de nieuwe hypotheekconstructie interessant is en voor wie niet.

Vereniging Eigen Huis liet eerder al weten de nieuwe hypotheekconstructie onnodig ingewikkeld te vinden. Liever zag de vereniging dat de keuze voor gedeeltelijk aflossingsvrij binnen de hypotheek was geregeld, waarbij voor het geheel een annuïtaire afbouw geldt van de hypotheekrenteaftrek.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.