Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kosten 'Blokhypotheek' onduidelijk

Geplaatst op 22 feb 2013 , bijgewerkt 22 feb 2013, 12:22

Vereniging Eigen Huis kan de berichtgeving rond de hoge kosten van de nieuwe hypotheekconstructie van minister Blok niet bevestigen. De berekeningen ...

Vereniging Eigen Huis kan de berichtgeving rond de hoge kosten van de nieuwe hypotheekconstructie van minister Blok niet bevestigen. De berekeningen die enkele media brengen zijn deels gebaseerd op veronderstellingen.

Banken en betrokken ministeries werken momenteel aan de verdere uitwerking van de nieuwe hypothecaire kredietmogelijkheid. Begin maart wordt meer duidelijkheid verwacht wanneer de minister zijn plannen toelicht aan de Tweede Kamer.

Vereniging Eigen Huis zal pas een oordeel geven als alle details bekend zijn. Dan moet ook blijken voor wie de nieuwe hypotheekconstructie interessant is en voor wie niet.

Vereniging Eigen Huis liet eerder al weten de nieuwe hypotheekconstructie onnodig ingewikkeld te vinden. Liever zag de vereniging dat de keuze voor gedeeltelijk aflossingsvrij binnen de hypotheek was geregeld, waarbij voor het geheel een annuïtaire afbouw geldt van de hypotheekrenteaftrek.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers